woensdag 5 oktober 2016

Plattelandsklassen dag 3

Dag allemaal!

Vandaag was het weer een superleuke dag. Enkele van ons mochten de dieren voederen. Eerst waren we erg bang, maar al snel merkten we dat de geiten en de schapen echt wel lieve dieren zijn. We durfden zelfs al eens aan de vacht van de schapen te voelen en ontdekten dat er een soort vetlaagje op zat om hen te beschermen tegen de regen.
Sommigen hebben ook de geboorte van een klein geitje van dichtbij kunnen meemaken. Dat was SUPERspeciaal!!!
Anderen maakten dan weer een broodje of een lekkere groentequiche . Dat krijgen de leerlingen vrijdag mee naar huis zodat ook mama/papa eens kan proeven.
Ook de directeur kwam vandaag op bezoek en kon zien hoe plezant wij het vinden op de boerderij. (Er zijn ├ęchte boeren en boerinnen onder ons.)
En... we mochten ook iets kopen in het boerderijwinkeltje. En ja hoor, sommigen hebben een cadeautje bij voor het thuisfront. Hopelijk zijn jullie al een beetje nieuwsgierig!!!
Wel moesten we vandaag afscheid nemen van juf Annelies, maar... juf Elly is er nu om haar te vervangen. Nu gaan wij juf Elly tonen hoe fijn het hier is en gaan we proberen om ook van haar een echt boerinnetje te maken.

Vele lieve groetjes van ons allemaal!!!

Wist je dat...
-Er volgens Youssef een framboos bestaat, maar ook braamboos (lees:braambessen)1 opmerking: