woensdag 23 mei 2018

De maand mei

Ook mei was weer een hele geslaagde maand. We kregen via een spel extra uitleg over het middelbaar. We leerden zo de richtingen kennen die er in het middelbaar zijn en probeerden de kinderen in het spel een juist advies te geven. Zo kunnen we ook beter onze eigen beslissing nemen.

Daarnaast hebben we een workshop gehad over bloed. We leerden waar er in ons lichaam bloed aanwezig is, maar ook wat er allemaal in ons bloed zit en wat het doel is van de witte bloedcellen, de rode bloedcellen, ...  In groepjes mochten we hier proefjes rond doen. Samen hebben we bijvoorbeeld onze bloeddruk gemeten en bloed bekeken onder de microscoop.

Als laatste deden we een workshop rond raketten. In de klas hadden we al geleerd over de ruimte. Tijdens de workshop kregen we extra leuke weetjes te horen over de ruimte en over raketten. Daarna mochten we zelf een raket maken en afschieten m.b.v. water, een fles en een fietspomp. Sommige raketten geraakten echt heel erg ver en door de kracht spetterden ze ons helemaal nat. Als laatste hebben we besproken waarom de ene raket verder geraakte dan de andere.

Nog één maand te gaan en dan... op naar 'de grote school'.Geen opmerkingen:

Een reactie posten