vrijdag 8 februari 2019

Tweedehandsbeurs

GO! Europaschool Genk komt op voor het milieu!
De leerlingen van het 6de leerjaar van GO! Europaschool Genk merkten op dat er in onze samenleving veel spullen weggegooid worden die eigenlijk nog bruikbaar zijn. Dat vinden ze zo erg voor ons milieu en daarom besloten ze een tweedehandsbeurs te organiseren. 

Eerst verzamelden de leerlingen op verschillende manieren spullen om te kunnen verkopen. Ze probeerden, via een ruilactie op de wijk en bij kennissen, spullen bij elkaar te krijgen die mensen thuis niet meer nodig hadden.  Hierdoor hadden de kinderen al heel wat spullen bij elkaar, maar nog niet voldoende om een beurs te kunnen houden. Daarom probeerden ze het ook via de andere leerlingen op de school. Alle kinderen die thuis iets hadden wat ze niet meer gebruikten, mochten dit mee naar school nemen. Uiteindelijk waren er meer dan spullen genoeg waardoor ze konden aankondigen dat er een grote tweedehandsbeurs zou plaatsvinden in de eetzaal. Hiervoor moesten er affiches gemaakt worden die opgehangen konden worden op plaatsen waar veel mensen komen. Ook gingen de leerlingen reclame maken in de andere klassen om zo zoveel mogelijk kinderen aan te trekken. En tenslotte werden alle spulletjes geprijsd. Op 6 februari was het dan zover. De verkopers stonden paraat, er kwam heel wat volk opdagen en… er werd superveel verkocht! De totale winst bedroeg  182 euro. Maar waar het echt om draait, is dat spulletjes die normaal op de afvalberg terecht zouden komen, nu een nieuwe thuis hebben. Dit is z√≥veel beter voor ons milieu!

De leerlingen besloten met de winst gezelschapsspelletjes aan te kopen waarmee ze kunnen spelen op regenachtige dagen. Daarnaast zullen ze vanaf nu eerst even nadenken voordat ze iets in de vuilnisbak gooien.
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten